Kärleksveckor 7 och 8

Medverkande: Kvartett från Camerata Nordica

L. Janáček: Tears
Från On an overground path

F. Kreisler: Liebeslied
Från 3 Viennese dances

A. Dvořák: Allegro Scherzando nr11
Från Cypress B. 152

N. Rota: Love theme
Från Romeo and Julia

Kärleksformler

Ayla Kabaca och Camerata Nordica

Vår familjekonsert erbjuder kärlek i mängder!

Varför inte låta hela familjen få vara med i kärlekens tecken? Hur ni kan uttrycka kärlek tipsar Ayla om och låt er svepas med i vackra kärleksfulla melodier med våra musiker i Camerata Nordica.

Konserten finns tillgänglig den 20 -27 februari 2022.

Love Universal

Länsmusiken presenterar Love Universal tillsammans med Barn och Unga, Camerata Nordica, Talentcoach och Litteraturnod Vimmerby. En satsning i Kalmar län där vi låter musiken, dikten och gemenskapen bli vår inspiration.

Under vecka 7 och 8 med start den 14 februari uppmanar vi alla att skänka en extra omtanke till sin omgivning. Skicka ett kort till din käraste, till en vän eller varför inte en främling som har behov av några hjärtan.

I vår pixibok Love Universal som Länsmusiken delar ut till bibliotek och medarrangörer i hela länet finns inspiration med musik av Camerata Nordica, familjekonsert från Barn och Unga, musik från Talentcoach samt ord och tankar från Litteraturnod Vimmerby. Vad som följer därefter överlämnar vi till er, för kom ihåg, några hjärtan är mer än ingenting!

En Alla hjärtans dag-konsert sänds digitalt på Länsmusikens webbsida från Kalmar slott med bland annat Colin Scobie och är tillgänglig från kl. 15:00 den 14 februari 2022. Se den här >

Varför firar vi Alla hjärtans dag?

Det lär ha funnits en kristen präst vid namn Valentin under 200-talet som trotsade den romerska kejsaren Claudius II genom att viga unga par. Denne Valentin ska ha varit mycket förtjust i att plocka blommor från trädgården och ge dem till älskande par. Strax innan han skulle avrättas lät han till sist smuggla ut ett kort till den flicka han älskade.

Det är just unga förälskade par som dagen förknippas mest med. Under medeltiden firades en gammal tradition den 14 februari med vårfest och fåglar. Deras sökande efter en partner är också starkt förknippad med dagen.

Medarrangörer i projektet

Kulturhuset i Oskarshamn, Torsås bibliotek, Mejeriet i Nybro, Nybro biblioteket, Borgholms kommun, Studieförbundet vuxenskolan Mönsterås, Mönsterås bibliotek, Högsby kommun, Hultsfreds kommun, Vimmerby kulturskola, Litteraturnod Vimmerby, Västervik bibliotek, Kalmar kommun, Emmaboda bibliotek, Emmaboda kommuns allaktivitetshus och flertalet äldreboenden i länet. Fler kan tillkomma.