9-12 år

Vilka rörelser och ljud förknippar du med vår samtid och när fick dansen ett mode att stå på tå? Ja, dessa frågor och tankar låter vi eleverna som tar del av dans – och musikföreställning Rörelser i tiden få undersöka. Dansen liksom musiken har gemensamt att det krävs en rörelse för att det ska bli dans eller ett ljud. Men själva formen och gestaltningen har ändrat skepnad och symboliserat olika uttryck genom århundranden. Här får eleverna både en lektion i danshistoria som musikens roll i dansens värld. För visst kan de flesta känna igen ett tema från Svansjön eller Nötknäpparen, även om den genre och dansepokens dominans inte varade så länge…. 

Eleverna och lärarna får ta del av lärarmaterial inför dansföreställningen och sedan bland annat uppleva abstrakta gestaltningarna växa till liv genom musik framförd av musiker i Camerata Nordica. 

Föreställning är sprungen ur de samarbeten Dansen på Byteatern och Länsmusiken Barn och Unga har tagit fram för Nötknäpparsviten och festivalen Avantgarde 101!